Οι εκδόσεις μας

Ποιοι Είμαστε…

Οι εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ ξεκίνησαν την εκδοτική τους δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη το 1980. Δημιουργήθηκαν από τον φιλόλογο και Δημοσιογράφο Ανδρέα Γερμανό και την Κοινωνιολόγο Φωτεινή Βότση Γερμανού, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα μία επιτυχημένη πορεία στο χώρο του βιβλίου και όχι μόνο. Εκδίδουν βιβλία που αφορούν κυρίως θεματικές ενότητες όπως Λογοτεχνία, Ποίηση, Ιστορία, Εκπαίδευση, Περιβάλλον, Ενέργεια, Πολιτική, Σάτιρα, Δημοσιογραφία, παραμύθια, παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν ειδικό τμήμα το οποίο εξειδικεύεται στην έκδοση βιβλίων Γραμματικής Ξένων Γλωσσών.

Όραμα μας…

Όραμα των δημιουργών των εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι η προσφορά στη γνώση και τη διάδοση του πολιτισμού, φέρνοντας καθημερινά τους ανθρώπους σε επαφή με το βιβλίο, τους συγγραφείς και τους λογοτέχνες, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που αφορούν το βιβλίο, τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες, και η συνεργασία με νέους δημιουργούς και λογοτέχνες με την έκδοση και προβολή του έργου τους.


READ


Παράλληλα με την εκδοτική δραστηριότητά τους οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ δημιούργησαν και το βιβλιοπωλείο READ. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ζεστό χώρο που βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί και ως σημείο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Στο βιβλιοπωλείο READ ο επισκέπτης μπορεί να βρει βιβλία όλων των Εκδοτικών Οίκων της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού.


Συνεργασίες/ Αντιπροσωπεύσεις…


Οι Εκδόσεις Γερμανός παράλληλα με τις δικές τους εκδόσεις συνεργάζονται και αντιπροσωπεύουν σημαντικούς εκδοτικούς οίκους της Κύπρου και αρκετές αυτοεκδόσεις Κυπρίων συγγραφέων. Στον ιδιαίτερο τμήμα που λειτουργε ί για το Κυπριακό βιβλίο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σημαντικές και ξεχωριστές εκδόσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό, την ποίηση, την λογοτεχνία και τους αγώνες της Μεγαλονήσου. Βιβλία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, τους Εθνικούς αγωνιστές και ήρωες του 55-59, το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή του 1974, τις δολοπλοκίες, το σχέδιο Αναν και δεκάδες άλλους τίτλους με παιδική λογοτεχνία, μυθιστορήματα και διηγήματα για όλες τις ηλικίες.

Στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ οι ενδιαφερόμενοι για θέματα ψυχολογίας μπορούν να βρουν κατά αποκλειστικότητα τα βιβλία των Εκδόσεων Ταμασός και Κώστα Επιφανείου και όλα τα βιβλία και τα cd του Ιδρύματος συμβουλευτικής ψυχολογίας, υπνοθεραπείας και πρακτικών εφαρμογών Φενγκ Σούι και ψυχομετρίας, της Aggil Loupescou, και του “Loupescou Center”.


Αφίσες και Είδη δώρων…


To ενδιαφέρον του επισκέπτη του READ θα κλέψει ό ξεχωριστός χώρος με τις όμορφες αφίσες νέων δημιουργών του esign, που κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό και διατίθενται αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο, καθώς και μια ιδιαίτερη γκάμα δώρων που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.


 Ηλεκτρονικές παραγγελίες.


Τις παραγγελίες για όλα τα βιβλία των εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και όλων των εκδοτικών οίκων της Ελλάδας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τις κάνει μέσω του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου ή και τηλεφωνικά, και να του αποσταλούν στον χώρο διαμονής του με courier. Οι παραγγελίες άνω των 20 € αποστέλλονται χωρίς καμία extra επιβάρυνση.


Speaknews magazine – Speaknews.gr


Οι εκδόσεις Γερμανός έχουν επεκτείνει τις εκδοτικές τους δραστηριότητες και στον χώρο των Media. Από τον Ιανουάριο του 2020 έχουν προχωρήσει στην έκδοση του μηνιαίου περιοδικού Speaknews magazine. Πρόκειται για ένα νεανικό Free press περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Την έντυπη έκδοση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τη βρει δωρεάν σε επιλεγμένα κέντρα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ η ηλεκτρονική του έκδοση αποστέλλεται σε πάνω από 15.000 αποδέχτες.

Στο site speaknews.gr μπορεί κανείς να βρει αναρτημένη όλη την ύλη (άρθρα, συνεντεύξεις, αφιερώματα) του περιοδικού, και να ξεφυλλίσει ολόκληρα τα τεύχη του στην ηλεκτρονική τους μορφή. Μια ακόμη δραστηριότητα των Εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι και το speakradio.gr Οι εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το βιβλιοπωλείο READ βρίσκονται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Στεφάνου Τάττη 6, τον κάθετο δρόμο που ενώνει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (Εγνατία) με τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας (Κεραμοπούλου), σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό χώρο.

 

Εκδόσεις Γερμανός/Βιβλιοπωλείο READ
Στεφάνου Τάττη 6 (πάνω από το ιερό της Αγίας Σοφίας)
54622, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310221169
F: 2310220597
E: info@germanos-publications.gr
FB: facebook.com/germanos.publications
TW: twitter.com/Germanos-publi

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα & Τετάρτη 10:00-17:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10:00-21:00
Σάββατο 10:00-15:00