Παρουσιάστηκαν στη Λευκωσία τα “7 προεδρικά πορτραίτα”

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ν. Χατζηκωστή 7 ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, παραυρέθηκε ο 8ος Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, μίλησε για το βιβλίο, τον συγγραφέα και το Κυπριακό.

Το βιβλίο «7 προεδρικά πορτραίτα, τί συζήτησα με τους 7 Προέδρους της Κύπρου» είναι ένα οδοιπορικό στη σύγχρονη κυπριακή πολιτική ιστορία, μέσα από τους διαλόγους και τις επαφές του συγγραφέα Κωστή Χ’ ‘Κωστή με τους επτά πρώτους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στην ομιλία του: «Διαβάζοντας το βιβλίο θα δείτε πολλές αναφορές του συγγραφέα που επιβεβαιώνουν την εν λόγω διαπίστωση, ότι τα βιώματα, οι καταβολές, το περιβάλλον που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν πολιτικά οι εφτά πρώην Προέδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας επηρέασαν καθοριστικά και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το κυπριακό πρόβλημα […] Η ανάλυσή σας μέσα από τη δική σας προσωπική πολιτική φιλοσοφία και αντίληψη αποτελεί σημαντική πρωτογενή πηγή και καλύπτει και ένα κενό στην σχετική βιβλιογραφία».

Σε χαιρετισμό του δια της ηλεκτρονικής οδού ο Πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε: «Το βιβλίο του Χατζηκωστή ξετυλίγει την τραγική ιστορία του ελληνισμού της Κύπρου. Από τη δημιουργία του κράτους της Ζυρίχης μέχρι σήμερα. Φέρνει στο φως άγνωστες ιστορικές πτυχές, το προσκήνιο και το παρασκήνιο σημαντικών σταθμών που διαμόρφωσαν την κοινή μας μοίρα. Διότι μέσα από το βιβλίο δεν μαθαίνουν μόνο οι Κύπριοι αδελφοί αλλά κι εμείς οι Ελλαδίτες. Η δική σας τραγωδία είναι και η δική μας είναι ολόκληρου του ελληνικού έθνους.  Επαναλαμβάνω λοιπόν, δίχως την επίλυση του κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος ελληνοτουρκικά. Η Κύπρος ποτέ δεν θα μπει στο ράφι ώστε δήθεν να λύσουν ζητήματα Ελλάδας Τουρκίας. Κάνουν λάθος όσοι ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά είναι παγιδευμένα στο άλυτο κυπριακό πρόβλημα».

Σύντομο χαιρετισμό επίσης έκανε εκ μέρους των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ο Εκδότης του βιβλίου Ανδρέας Γερμανός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές και πολιτειακές και αστυνομικές αρχές, η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, δήμαρχοι, πολιτευτές και αρκετοί φίλοι του βιβλίου και του συγγραφέα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Δρ. Ιωάννης Μάζης, ο Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου, ο Δρ. Γιάννος Κατσουρίδης και ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Η εκδήλωση έκλεισε με αντιφώνηση από τον συγγραφέα Κώστα Ν. Χατζηκωστή.

Τον όλο συντονισμό είχε ο Χρύσανθος Τσουρούλης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής της Τηλεόρασης Σίγμα και του συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

Παρακολουθήστε στο video ολόκληρη την εκδήλωση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *